Watermunt, Mentha aquatica

Het zijn sterk wortelende planten met een kruipende en wortelende stengel en kunnen zo hele groepen vormen. De planten zijn beroemd om hun sterk ruikende prettige geuren. Bloeien in de  zomer en begin van de herfst en kunnen een behoorlijke hoogte halen. Planten voor zonnige vochtige voedsel rijke natte drassige gronden. Geen zure omstandigheden. Verlangen een enigszins stabiele omgeving je vindt ze niet gauw in echte pioniers omstandigheden. Munt wordt en werd gebruikt in de keuken en medicinaal gebruik een plant die al door de Egyptenaren werd gebruikt

Hier in Drenthe komen er drie soorten voor de watermunt akkermunt en de kruising kransmunt. De watermunt komt het meest voor.

De soorten kruizen met elkaar er ontstaan makkelijk hybride en er zijn veel tuinvariëteiten die makkelijk verwilderen en ook weer kruisen. Voor naamgeving en soortaanduiding en beschrijving niet eenvoudig.

De watermunt die ik gevonden heb staan onder redelijke droge omstandigheden. Ondanks dat zijn Latijnse naam aquatica een aanwijzing is voor natte omstandigheden.

watermunt in een natte berm

watermunt in een natte berm

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: